fbpx

Top 3 boekhoudprogramma’s

Misschien heb je het wel eens geprobeerd, heb je gezocht op Google naar ‘online boekhoudprogramma’. Je wordt dan overspoeld door sites die allemaal claimen een super slim, veilig en geautomatiseerd programma speciaal voor zzp’ers te hebben. En het is natuurlijk ook ‘zoveel mensen, zoveel wensen’.

Als je al samenwerkt met een accountant of boekhouder, overleg dan vooral daarmee even over welk boekhoudprogramma je neemt. Je bepaalt het natuurlijk zelf maar het is nogal zonde als je alles hebt ingeklopt en hij/zij kan er niets mee. Meteen een goede klantvriendelijkheidstest, kijkt die persoon naar jouw wensen of legt hij je iets op?

Wat je als je het mij vraagt vooral niet moet doen is voor programma’s gaan als Exact of King. Deze hebben absoluut ongekend veel mogelijkheden maar zijn abnormaal gebruiksonvriendelijk. Bovendien veel te duur.

Wat is dan wel handig? Ik raad je aan om een aantal programma’s uit te proberen. Dat hoeft niet heel uitgebreid, meestal heb je bij het invullen van je bedrijfsgegevens al een beeld van de gebruiksvriendelijkheid. Je kunt vrijwel alle programma’s gratis uit proberen.

Nou hier komtie dan…

Op nummer 3: Snelstart

Dit programma is vooral voor accountants erg prettig. Maar daarom ook voor jou als ondernemer met een accountant. In zijn categorie vind ik het het meest gebruiksvriendelijke programma. Let wel, enig zicht op hoe een boekhouding in elkaar zit is vereist. Er zijn verschillende abonnenten nodig, het abonnement wat voor de meeste zzp-ers geschikt zal zijn kost € 15,00 per maand.

Voordeel: Werkt fijn samen met je accountant

Nadeel: Tikkeltje wollig, enig zicht op boekhouding is vereist

Op nummer 2: Moneybird

Dit programma richt zich op jou, de ondernemer. Hiermee kan jij prima zelf je boekhouding doen. Het werkt allemaal vrij gemakkelijk. Voordeel is dat je een automatische koppeling kan maken met je bank zodat al je mutaties direct worden ingelezen, je hoeft daar dan dus niets meer aan te doen. Kost tussen de €10 en €25 per maand, afhankelijk van je aantal bankmutaties.

Voordeel: Gericht op jou. Handige bankkoppeling

Nadeel: Werkt niet super intuïtief

Op nummer 1: Jortt

By far mijn favoriete programma. Dit is echt helemaal gericht op jou als ondernemer, de meeste accountants hebben er dan ook een hekel aan. Dat is meteen het nadeel. Het werkt niet met grootboekcodes of andere ingewikkelde ongein. Bankmutaties moet je er wel handmatig in een uploaden. Dat is niet zoveel werk hoor maar wel weer iets extra’s voor je to do list. Toch zit daar ook weer een voordeel aan. Je wordt als het ware gedwongen even bij je cijfers stil te staan. Met de app scan je al je bonnetjes in, waardoor ze meteen in je boekhouding geboekt staan! Voor mijzelf werk ik met dit programma en de meeste van mijn klanten ook. Kost € 12,50 per maand, ongeacht het aantal mutaties.

Voordeel: Waanzinnig intuïtief, goede help functie. Geen boekhouder meer nodig.

Nadeel: Geen automatische bankkoppeling behalve voor Bunq

Ga het maar eens proberen en doe vooral wat voor jou werkt! Als je vragen hebt stuur me gerust een berichtje.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *